More Languages

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi

Online Shop

Press Area

Firework Competition © Christoph Maier / pyrophotos.com

Firework Competition

Fester og festivaler

Mange folkefester og musikktilstelninger i Hannover tiltrekker publikum hvert år.

Temperament og livsglede

Det går både idyllisk og tradisjonelt for seg i den grønne omegnen, når det hvert år feires skytter-, by- og innhøstingsfester i byer og kommuner.

I arenaen og på gaten

Store friluftskonserter i AWD-arenaen eller på parkscenen i Gilde lokker store flokker av rocke- og poptilhengere til Hannover.
På Kristi himmelfartsdagen blir byen til en jazzmetropol, når „enercity swinging hannover“ feires foran Det nye rådhuset.
På Vårfesten, Oktoberfesten og naturligvis på verdens største skytterfest morer flere hundre tusener seg med karuseller og i festtelt. Det kilometerlange skyttertoget gjennom bysentrum er berømt. Og også festen ved Maschsjøen er blant de mest vellykkede folkefestene i Nord-Tyskland.

Når sjøen lyser

„Festlig helg i Steinhude“ heter sommerens høydepunkt på og rundt den største innsjøen i Niedersachsen med en fantastisk kulisse av opplyste båter, fyrverkeri og tallrike attraksjoner langs stranden. Hvert år konkurrerer vågemodige førere mot hverandre på trimmede gressklippertraktorer i gressklipperløpet i Thönse. Overalt i distriktet finnes det nydelige steder der landbrukstradisjoner blir overholdt. Som et av de største løkdyrkingsområdene i Tyskland har kommunen Uetze en egen fest for denne jordbruksveksten. I 150 år feires „Historisk friskyting“ i Wennigsen ved Deister, noe som går tilbake til bonde- og borgerforsvaret i Middelalderen.