Konsulat
Dr. Volker Schmidt
+49 511 / 8505-219
E-Mail

Visit Hannover in your language

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi

Press Area

Eine Naturaufnahme des Steinhuder Meeres.

Höjdpunkt i Hannover-regionen

Sjön Steinhuder Meer

Med en yta på 32 kvadratkilometer är sjön Steinhuder Meer den största insjön i nordvästra Tyskland, och därför regionens seglings-, vindsurfings- och badparadis.

img title="Lake Steinhude" align="right" id="eZObject_453636" alt="alias_300xVariabel" src="/var/storage/images/hannover.de/tourismus/sehenswürdigkeiten-stadttouren/hannover-urlaubsregion/news-und-service/urlaubsregion-han­no­ver-neue-perspektiven/neue-perspektiven-aus-der-urlaubsregion/steinhuder-meer-stefan-holbein/9344813-1-ger-DE/Steinhuder-Meer-Stefan-Holbein_alias_300xVariabel.jpg" customattributes="offset|0attribute_separationlimit|48attribute_separationzoomlevel|" inline="false" view="embed">Den rökta ålen som tillagas lokalt i Steinhude, efter ett gammalt hemligt recept, är känd långt utanför regionens gränser. Sjön Steinhuder Meer är inte bara det lokala rekreationsområdet för Hannoverborna, utan lockar också många att göra en dagsutfykt till regionen för det utbredda naturskyddsområdets och de fantastiska vattensportmöjligheternas skull. Det finns även mycket annat att ägna sig åt i området, och en rad utflyktsmål, till exempel dinosauriemuseet i Münchehagen, så du lär inte bli uttråkad.

Sjön Steinhuder Meer är lätt att ta sig till från Hannover. Om du vill komplettera vistelsen i Hannover med en utflykt finns många små hotell, pensionat, semesterlägenheter och gårdar i närområdet, kring Steinhude, Hagenburg och Mardorf.

adresse

  • Meerstraße 15
  • 31515 Wunstorf