Persbericht

ProAm Hannover: wielrenevent nu voor profs én amateurs

ProAm Hannover – Die Nacht, Dein Tag – is de titel van een gecombineerd reeds bekend én nieuw wielrenevenement voor professionals én amateurs in het Duitse Hannover. Op 29 en 30 juli 2017 kunnen wielrenfans grote namen uit de scene aanmoedigen en daarna zélf op de fiets springen voor een afwisselend parcours door de stad en omliggende regio. 

ProAm Hannover

Een week na de finish van de Tour de France starten de sterren in de wielrenscène, waaronder Marcel Kittel (momenteel vijf ritzeges Tour de France), in Hannover bij ‘die Nacht’, een traditionele wielrenklassieker op de Friedrichswall, direct voor het imposante stadhuis. Hier strijden de wielrensterren ’s nachts om de titel op een spectaculaire 850-meter lange Hot-Dog-ronde. Slechts enkele uren later kan op dezelfde plek iedereen meedoen bij de première van ‘ProAm – Dein Tag’, een 69 of 113 kilometer lange parcours door Hannover en de omliggende gebieden.

Hannover wil met ProAm een jaarlijks terugkerend wielrenevenement organiseren. “Wij zijn een sportieve stad. We spelen bij veel sporten op het hoogste niveau en willen wielrennen weer als vast onderdeel in de evenementenkalender opnemen”, aldus Hans Christian Nolte, directeur van Hannover Marketing & Tourismus GmbH.

Nacht von Hannover

29e editie

De professionals sprinten tijdens ‘die Nacht’ van 29 op 30 juli over een 850-meter lang, volledig zichtbaar rond parcours voor de eerste plaats. Afvalraces, jeugdwedstrijden en de altijd spectaculaire derny-race maken het festival, dat in 2017 al zijn 29e editie ingaat, compleet. Sterren van de internationale wielersport sieren de lange lijst van vorige winnaars, waaronder Joop Zoetemelk, die in 1980 en 1985 gewonnen heeft. In 2016 creëerden André Greipel en Marcel Kittel zelfs in het hart van de stad een pakkende revanche op de eerdere spannende etappes tijdens de Tour de France.

Cycle race for all

Nieuwe routes door Hannover

Nieuw is het onderdeel op 30 juli. Dan hebben amateursporters voor de eerste keer de mogelijkheid 2 aantrekkelijke routes door Hannover en omgeving te ontdekken. Op de kortere route van 67 kilometer passeer je alle bezienswaardigheden van de stad en maak je een kleine lus door de regio Hannover. Bijzonder is dat ook eBikes hier mogen starten. Op de langere route van 113 kilometer sprint je door de regio Hannover en passeer je de Nienstädter Pass en het Weserbergland. Hierbij maak je 280 hoogtemeters met een maximale stijging van 9,5%.

Met ProAm biedt Hannover een nieuw terugkerend hoogtepunt op de wielersportkalender voor zowel professionals als amateurs. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van Hannover Tourismus & Marketing GmbH.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Dit persbericht werd verstuurd in opdracht van Hannover Marketing & Tourismus GmbH.

Meer informatie:

Last updated: 13 Jul 2017