Press Area in German

More Languages

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi

Museums and Theatres

Download:
Brochure (PDF)

跟马云去汉诺威

Hannover Living

recently modified:

Unika skäl till Hannover!

Upplev det magiska Hannover denna vinter och julhelg

Julcirkus, vintervarieté, julmarknader och vinterdjurpark – fyra unika, fantastiska och självklara skäl för att resa till Hannover!  

Rostade mandlar, julbakverk, glögg, julgranar och stearinljus pryder större delen av Hannover för att sprida den omisskännliga doften mellan 28 november och 22 december. En medeltida anda råder på julmarknaden i den historiska byn mitt i gamla stan. Smeder och borstbindare visar upp sina skickligt gjorda hantverk samtidigt som jonglörer, magiker och mystiska varelser uppträder och får publiken att häpna. En skandinavisk jul kan upplevas på Ballhofplatz. Läcker lax stekt på finskt vis med en kopp varm glögg (varmt vin med en magisk blandning av örter) kan avsmakas i de traditionella lapptälten som kallas ”kåta”. Den nordiska gemytligheten visas upp med hantverksprodukter, ren- och lammskinn, och många andra finska produkter av hög kvalitet.
En magisk atmosfär råder i Önskebrunnsskogen precis framför historiska museet – enligt legenden går önskningar i uppfyllelse när man vrider på önskeringen i önskebrunnen, som finns mitt i den välkomnande skogen med dess 50 granar.

Hanover Marketing and Tourism GmbH har anordnat en liten rundtur så att du kan fördjupa dig i stadens julmarknader: http://www.hannover-living.de/wp-content/uploads/panorama/Weihnachtsrundgang_GB.html

GOP-vintervarieté: Sông Trăng – När månen återspeglas i floden
Mysticism, längtan. Kärlek för tradition. Modern dynamism. Små byar. Stora metropoler. Dagens moderna Vietnam är otroligt fascinerande. Föreställningen Sông Trăng sätter den vietnamesiska själen på scen på GOP-teatern i Orangeriet i den kungliga trädgården Herrenhäuser från 24 november till 13 januari. Det daggtyngda gräset som prasslar på morgonen, vågor som gungar i Ha Long-bukten, en kvinnas röst som mjukt viskar sin längtan – på andra sidan det jäktande Hanoi, knattrande mopeder. Dessa motsägelser och fördjupningen i en främmande kultur är det centrala för den 15:e vintervarietén. Alla 13 artisterna kommer från Vietnam Circus Federation. De visar upp sina artistiska färdigheter där det typiska vietnamesiska råmaterialet – bambu – spelar en viktig roll. Denna fantastiska föreställning framförs med en blandning av modern popmusik och traditionell vietnamesisk musik.

Magisk vinterdjurpark i Hannovers äventyrsdjurpark
En vintrig fantasivärld mitt i hjärtat av Hannover! Temavärldarna i Meyers Hof och Mullewapp förvandlas till en glittrande vintervärld i Hannovers äventyrsdjurpark mellan 23 november och 3 februari – ett heltäckande magiskt vinterpaket för hela familjen och alla dem som vill avsluta arbetsdagen på ett trevligt sätt. Skridskobana utomhus, pulkbackar, vintermarknad med kulinariska läckerheter, pyssel och hantverk, skridskoskola, jultomte och disco på isen – ett besök till Hannovers äventyrsdjurpark ligger helt i linje med vinterns anda.

Hannovers julcirkus: Duktiga akrobater, magiker och myter från Mittens Rike
Vintercirkusen i Hannover har varit omåttligt populär under de senast två åren med sammanlagt 50 000 åskådare som hittills har sett den internationella föreställningen under julhelgen. Årets julcirkus sätter upp en föreställning med Kinas nationalcirkus mellan 20 december och 31 december. Föreställningen betonar att det var precis 30 år sedan som den berömda cirkusen kom till Hannover för första gången. Kinas främsta artister hyllar denna årsdag med en speciell galaföreställning. Orientalisk och snabb, välbekant och glädjefylld är nyckelorden när mer än 30 hängivna artister visar upp sina fjäderlätta färdigheter i färgglada dräkter i julhelgen. Förutom utmanande pyramider, djärv balansgång, jonglering i snabb takt, lustiga clowner och häpnadsväckande ormmänniskor finns det även lekfulla fantasifigurer och extravaganta dräkter för att ge föreställningen ett vänligt intryck mitt i den färgstarka uppvisningen.

All information för att besöka Hannover finns på: http://www.visit-hannover.com/se