Consulado

España
Herr Pedro Antonio Villena Perez
Tel. +49 40 414 64 60
E-Mail

Consulados (Hannover)

Costa Rica 
Herr Prof. Dr. Hans-Wolf Sievert
Tel. +49 511/281127

 

México 
Herr Dr. Ulrich von Jeinsen
+49 511/328188
E-Mail

 

Perú
Herr Prof. Dr. Dr. h.c. Klaus E. Goehrmann
Tel: +49 511/27092761
E-Mail
 

Visit Hannover in your language

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi

Press Area

Kjente merker

Made in Hannover

Kjente merker gjør Hannover kjent rundt i verden: Foretak som Bahlsen, BREE, KIND Hörgeräte, Komatsu Hanomag, MTU Maintenance, Rossmann, Sennheiser electronic, Solvay eller TUI har sine seter her.

En sterk beliggenhet

Bilindustrien er spesielt sterkt representert med teknologiledere som Volkswagen Nutzfahrzeuge, Continental, Johnson Controls eller WABCO. I økonomisk henseende er Hannover et multitalent – metropolen i Niedersachsen er industribase, tjenestesentrum, handelsplass og vert for verdens største messer.

En undersøkelse som ble foretatt over hele Tyskland i 2008 av revisorselskapet Ernst & Young setter Hannover på annenplass bak München for de største tyske byene, når det gjelder vennlighet overfor næringslivet. Også Frankfurter Zukunftsinstitut fremhever de utmerkede forholdene for utdannelse og forskning og setter delstatens hovedstad blant de 13 beste tyske stedene i analysen „Tyskland 2020“.

Strukturer som støtter suksess

Takket være EXPO 2000 har Hannover en av verdens beste kommunikasjonstekniske infrastukturer. Selskapet til støtte av næringslivet i hovedstaden og distriktet Hannover, hannoverimpuls, understøtter foretak som en kompetent, ubyråkratisk kontaktpartner. Seks bransjer står i fokus: automotiv, energi, informasjons- og kommunikasjonsteknologi, Life Sciences, optiske teknologier og produksjonsteknikk. Stadig flere nye foretak benytter seg av disse fordelene og skjerper profilen til næringslivsbasen.

Logistikkbransjen har stor vekst. Hannovers betydning som krysningspunkt for godstrafikken blir stadig større. Logistiske knuter som Airport Business Park i Langenhagen, godstrafikksentret Hannover-Lehrte eller skiftestasjonen Seelze kjennetegner Hannover-distriktets store attraktivitet som base for foretak på områdene logistikk og engros-handel.

Dessuten har Hannover Airport som flyplass for forretningsreisende og feriereiser et oppland med omtrent ti millioner innbyggere.

Regionen Hannover-Braunschweig-Göttingen-Wolfsburg ble grunnlagt for å utvikle og styrke et vitenskapelig, økonomisk og kulturelt nett. I brennpunktet står den voksende betydningen som svingskive i sentrum av Europa på bakgrunnen av utvidelsen av Den eurpeiske unionen.