Consulados (Hannover)

Costa Rica 
Herr Prof. Dr. Hans-Wolf Sievert
Tel. +49 511/281127

 

México 
Herr Dr. Ulrich von Jeinsen
+49 511/328188
E-Mail

 

Perú
Herr Prof. Dr. Dr. h.c. Klaus E. Goehrmann
Tel: +49 511/27092761
E-Mail
 

Visit Hannover in your language

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi

Press Area

Marktkirche © HMTG/Martin Kirchner

 

SEVÆRDIGHED

Marktkirken

Et unikt eksemplar på den særlige murstensgotik som er mest udbredt i nordtyskland. Bygget i det 14. århundrede.

Marktkirken

Marktkirche y el Viejo Ayuntamiento © HMTG

 

Marktkirken udgør højdepunktet i Hannovers gamle bydel. Sammen med det gamle rådhus, som står lige ved siden af, er kirken det sydligst beliggende eksempel på den nordtyske murstensgotik.

Herfra, hvor der dengang boede håndværkere og købmænd, voksede Hannover sig større. Kirketårnet er kun halvt så højt som egentlig planlagt. Da det havde nået sin nmuværende størrelse, rækkede pengene i byens pengekasse ikke længere: "Håndværkerne er trætte og syge af det hårde arbejde" blev der skrevet om processen dengang. Det var dog af finansielle årsager at man besluttede sig for et mindre kirketårn - som dog inspirerede mange andre kirkebygninger. Efter at kirken blev ødelagt i 2. verdenskrig, blev kirken genopbygget i sin oprindelige form. Kirkens vestlige indgang blev designet af billedhuggeren Gerhard Marcks og indeholder motiver fra det sørgeligste kapitel i tysklands historie.

Hvad selv mange velinformerede Hannoveranere ikke ved er, at den tyrske Michel ligger begravet i denne kirke. (Den tyske Michel er en fiktiv person som repræsenterer den tyske person, i sin urform. Lidt i stil med den amerikanske Uncle Sam og engelske John Bull)
Johann Michael von Obentraut kæmpede i 30 års krigen i spidsen for den dansk-tyske hær imod feltherren Tilly. Den 25. oktober 1625 blev han dødeligt såret. Han bar tilnavnet Den Tyske Michel.

dirección

  • Hanns-Lilje-Platz 11
  • 30159 Hannover