Consulados (Hannover)

Costa Rica 
Herr Prof. Dr. Hans-Wolf Sievert
Tel. +49 511/281127

 

México 
Herr Dr. Ulrich von Jeinsen
+49 511/328188
E-Mail

 

Perú
Herr Prof. Dr. Dr. h.c. Klaus E. Goehrmann
Tel: +49 511/27092761
E-Mail
 

Visit Hannover in your language

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi

Press Area

Marktkirche © HMTG/Martin Kirchner

 

BEZIENSWAARDIGHEID

Marktkirche

Een bijzonder bezienswaardig voorbeeld van de baksteengotiek, gebouwd in de 14e eeuw. Hier ligt ook de ‘Deutsche Michel’ begraven.

De Marktkirche vormt het glansrijke highlight van de oude stad van Hannover. Naast het Oude Stadhuis geldt de in de 14e eeuw opgerichte kerk als het zuidelijkste pronkstuk van de Noord-Duitse baksteengotiek.

Vanuit deze plek, waar kooplieden en ambachtsmannen woonden, breidde Hannover zich ooit uit. Toen de toren bij de bouw slechts de helft van de voorziene hoogte had bereikt, maakte de lege stadskas al snel een einde aan de geplande hoogtevlucht: “Die Bauleut seynd müd und im Seckel krank geworden”, staat daarover in de kroniek geschreven. Zonder dralen werd om financiële redenen een verkorte torenspits geplaatst – wat zo goed in de smaak viel dat deze ettelijke malen werd nagebootst. Na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog werd de Marktkirche in 1952 in historische stijl heropgebouwd. Het westelijke portaal werd daarbij door de beeldhouwer Gerhard Marcks vormgegeven en bevat motieven uit het droevigste hoofdstuk van de Duitse geschiedenis.

Wat echter zelfs goed geïnformeerde inwoners van Hannover niet weten is het volgende: in de Marktkirche is de ‘Deutsche Michel’ begraven. Hij heeft werkelijk bestaan. Johann Michael von Obentraut vocht in de Dertigjarige Oorlog aan het hoofd van een Duits-Deens leger tegen de veldheer Tilly en werd op 25 oktober 1625 dodelijk verwond. De ridder Obentraut droeg de bijnaam ‘der Deutsche Michel’.

dirección

  • Hanns-Lilje-Platz 11
  • 30159 Hannover