Consulate
Günter Tallner
+49 511 / 89858627
E-Mail

More Languages

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi

Press Area

ICE © Deutsche Bahn

ICE

Keskeinen sijainti

Nopeat ja näppärät liikenneyhteydet

Loistava sijainti ja erinomainen infrastruktuuri yhdistävät sinut Hannoveriin.

Hyvin verkostoitunut

Yksi Hannoverin valtikorteista on sen sijainti Euroopan risteyskohtana ja liikenneverkon sydämessä. Moottoritiet A2 ja A7 ovat Keski-Euroopan vilkkaimpia ja ICE rautatieverkosto tarjoaa suorat yhteydet Saksan taajama-alueisiin. Hannoverin lentokentältä on suorat lentoyhteydet yli 100 maahan ja myös vesiteitse Hannover on kunnostautunut, sillä Saksan pisin kanava kulkee Hannoverin läpi, yhdistäen sen Euroopan tärkeimpiin satamiin.

Menestyjä logistiikan alalla

Vuonna 2009 Fraunhofer Instituutin toteuttaman tutkimuksen mukaan Hannoverilla on yksi Saksan dynaamisimmista logistisista sijainneista, jolla on johtava rooli sekä kotimaassaan että kansainvälisesti. Positiivinen ilmapiiri investointeihin, hyvä infrastruktuuri, alhaiset kustannukset ja optimaalinen sijainti ovat saaneet ylistystä alan asiantuntijoilta. Logistiikan ala työllistää tällä hetkellä noin 40,000 henkeä Hannoverin alueella ja kasvavana toimialana sillä on keskeinen rooli alueen taloudellisessa kehityksessä. Hannover luo aktiivisesti mahdollisuuksia ja tilaa jo olemassa olevien yritysten laajentumiselle ja uusien yritysten luomiselle. Suunnitteilla on myös uusia infrastruktuurihankkeita EU:n laajentuessa itään, ja näin luoden uutta potentiaalia.

Ympäristöystävällinen paikallisliikenne

Hannoverin seudun liikenne (GVH) kuljettaa vuosittain 190 miljoonaa henkeä määränpäähänsä. Vuonna 2010 Hannover palkittiin parhaana julkisen paikallisliikenteen kategoriassa, 15 Saksan suurimman kaupungin joukosta. Üstra, joka vastaa Hannoverin bussi -ja raitiovaunuliikenteestä on kunnostautunut myös ympäristöystävällisyydessä ja vuodesta 2011 lähtien myös hybridilinja-autot ovat kuuluneet kaupungin vakiovarustukseen, täyttäen tiukimmatkin EU standardit.