Il consolato

Dr. Giorgio Taborri
Tel. +49 511 / 283790
E-Mail

Visit Hannover in your language

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi

Personale qualificato

Online Shop

Press Area

Les trois Nanas sur la berge de la Leine. © HMTG

Les trois Nanas sur la berge de la Leine.

Parhaat palat

Nanas

Uhkeat kurvit ja valovoimaiset värit: kolme Nana veistosta ovat elävöittäneet Leine-joen törmää jo vuodesta 1974 lähtien.

Nanas, Leine-joen törmää koristavat patsaat eivat aina olleet yhtä suosittuja kuin nyt. Patsaiden alkuaikoina moni hannoverilainen oli teoksia vastaan ja se synnyttikin kiivasta keskustelua taiteesta julkisilla paikoilla. Väittely sai kuitenkin onnellisen lopun ja tänä päivänä hannoverilaiset ovat omaksuneet patsaat osaksi perinteistä kaupunkikuvaa. Patsaiden taiteilija, ranskalainen Niki de Saint Phalle nimitettiinkin kaupungin kunniajäseneksi vuonna 2000 ja kiitokseksi taiteilija puolestaan jätti Hannoverin Sprengel museolle perinnöksi kattavan 300 teoksen kokoelman. Taideharrastajille voikin suositella veistoskierrosta: alkaen Leine-joen Nana patsailta Königsworther Platzille. Matkalla voi nähdä teoksia kuuluisilta taiteilijoilta kuten Erich Hauser ja John Henry.

indirizzo

  • Leibnizufer
  • 30169 Hannover