More Languages

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi
Eine Szene aus dem Stück Parzival © Schaupspiel Haus Hannover

Schauspielhaus Hannover

Näyttämöt

Esirippu ylös: ooppera ja teatterit

Teatteria kansainvälisesti tai paikallisesti, lavalla tai tallissa, frakissa tai farkuissa...jokainen oman makunsa mukaan.

Kulttuurin suurkuluttajat

Teatterit Hannoverissa ja sen ympäristössä tarjoavat erittäin kattavan edustuksen draamasta oopperaan, baletista musikaaleihin ja varieteeteatterista nukketeatteriin. Olit sitten frakki-ihmisiä tai rennon tunnelman fani, tarjolla on tasokkaita tapahtumia ympäri vuoden.

Hannoverin kansallisteatterin ooppera –ja draamaosasto kuuluvat Saksan teatterimaailman kärkikastiin. Harkitusti valitut näyttelijät, motivoituneet ohjaajat, kirjoittajat ja koreografit takaavat, että Hannover pärjää kansainvälisessä kilpailussa. Vierailija voi löytää pieniä yksityisiä teattereita ympäri kaupunkia, jotka tarjoavat laajan esitysvalikoiman ja Theater am Aegi puolestaan tarjoaa kiertelevien tuotantojen, musikkaalien ja muusikkojen näyttämönä.

Ensiluokkaista draamaa

Yksi kauden kohokohtia on vuosittaiset Ooppera-tanssiaiset, jotka järjestetään aina uuden teeman ja moton mukaan. Joka vuosi lahjakkaat violinistit ympäri maailman ottavat osaa kaupungin ”Hannover International Violin Competition” kilpailuun, rahapalkkion toivossa. Klassista musiikkia kuunnellan yhdessä Saksan suurimmassa konserttisalissa, HCC ”Kuppelsaal”. 

Tanssiharrastajien huomio kohdistuu Hannoveriin kun TANZtheather INTERNATIONAL ja Easter Dance Festival rytmittävät kaupungin kalenteria. Takahuoneisiin hannoverilaiset pääsevät kurkistamaan ”Theatre Night” tapahtuman aikana, jolloin noin 20 teatteria avaavat salaisuuksiaan. Hannover on myös näyttämö Saksan suurimmalle draamafetivaalille ”Theaterformen”.

 

Tallissa tai taivasalla

Maisemallinen Hermannshof puutarha tarjoaa huikeat puitteet esittäville taiteille ja Landestrostin palatsi luo hiukan aitoutta historiallisille esityksille. Hannoverin laitamilla sijaitseva talli on tunnelmallinen miljöö näytelmille ja konserteille ja ulkoilmateatterista voi nauttia Deisterin amfiteatterissa tai Osterwaldin metsässä.

Die Osterwaldbühne von den hinteren Zuschauerplätzen: Auf den Stühlen sitzt das Publikum, auf der Bühne spielen als Elefanten und andere wilde Tiere verkleidete Jugendliche und Erwachsene das Dschungelbuch. © Freilicht- und Waldbühne Osterwald