Consulate
Frau Banu Malaman
Tel: +49 511/768650
E-Mail

More Languages

English Nederlands Francais Espagnol italiano portuguese norwegian japanese svenska polski russian chinese dansk korean turkish eesti arabic suomi

Press Area

Goldene Pforte Herrenhausen © HMTG

Hannover Portrait (in english)

Hannover Fairgrounds © HMTG / Knaak

Hannover Fairgrounds

Kongresser

Inställda på gäster året runt

Hannover-borna är kända för sin gästvänlighet.

Hotellbokningsplattform

Mässan som impulsgivare

1947 hälsade staden gäster välkomna till en mässa för första gången. Sedan dess har HANNOVER MESSE utvecklats till den viktigaste internationella utställningen för kapitalvaror och investeringar.
Fem av de tio största utställningarna i världen visas i Hannover, inklusive CeBIT som är det viktigaste evenemanget när det gäller kommunikation, information och telekommunikation.
EXPO 2000 förädlade Niedersachsens huvudstad. Världsutställningen togs emot med entusiasm av deltagande nationer och besökare från hela världen. Tack vare sina kvaliteter som värdstad valdes Hannover redan 2006 för andra gången till spelort för FIFA:s fotbolls-VM.

Effektiv kongresstad

Tack vare modern infrastruktur, ett stort utbud av lokaler och omfattande service har Hannover etablerat sig som metropol för alla slags evenemang – det finns till exempel cirka 500 hotell med över 26.000 bäddar i alla prisklasser.
I hela regionen finns tillgång till unika kongresslokaler – från det förnäma lantgodset till originella platser och lokaler i alla storlekar. Det kulturminnesskyddade Hannover Congress Centrum ligger till exempel vid stadsranden och ändå mitt i det gröna. Med HannoverKongress som central och oberoende samtalspartner för kongresser och evenemang kan Niedersachsens huvudstad och Region Hannover erbjuda en allround-service för alla slags större sammanträden.

Korta vägar, lätt att nå

Hannover ligger i hjärtat av Medeleuropa och i skärningspunkten av nationell och internationell luft- järnvägs- och vägtrafik. Detta förstärker stadens kvaliteter som mäss- och kongresstad. Ett stort plus är dessutom de korta avstånden mellan orterna för olika evenemang, turistiska höjdpunkter och trafikknutpunkterna i stad och region. Vad gäller infrastruktur inom regionaltrafiken ger den kollektiva närtrafiken goda förutsättningar för ett lyckat besök.
Hannover är alltså väl förberett på alla slags mässor, kongresser och möten.