Persbericht

Ahoi Maschseefest 2016: stap in voor een reis rond de wereld!

Vakantiegevoel in de city, maritieme flair midden in de stad. Van 27 juli tot en met 14 augustus biedt het 31e Maschseefest een internationaal vakantiepodium rondom Hannovers eigen meer.

Negentien dagen lang hebben bezoekers van het grootste volksfeest van Noord-Duitsland de kans om een culinaire en artistieke zeiltocht rond de wereld te maken.

Maschseefest Hannover

U kunt koers zetten naar de culinaire hoogtepunten van het internationale gastronomieconcept, de gratis concerthighlights in de openlucht, spannende activiteiten op het water en een meeslepend kinder- en kleinkunstprogramma. De hoogste mobiele uitkijktoren van Europa, de Maschsee Skyliner, zorgt met zijn 81 meter bovendien voor een prachtig uitzicht over de Maschsee en de bezienswaardigheden van de Nedersaksische deelstaathoofdstad. Nieuwe perspectieven gegarandeerd!

Ook dit jaar is het Maschseefest weer startklaar voor een culinaire wereldreis door allerlei verschillende landen. Onder het motto 'Ahoi Maschseefest 2016: stap in voor een reis rond de wereld!' worden de keukens van het Verre Oosten, Italië, Mexico, Spanje, Duitsland en de Cariben aangedaan. De gastronomen zijn blij om hun passagiers aan boord van het Mascheefest te mogen begroeten met typisch nationale gerechten, exotische drankjes en lekkere cocktails.

Sylt am Geibel

Na deze culinaire tocht om de wereld is het tijd voor een muzikale wereldreis! Een grote variëteit van concerthighlights staat op het programma, met acts uit landen overal op aarde: op de Maschsee Bühne zorgen onder andere Radio Tropical, Son del Nene en Juliano Rossi voor vakantiestemming. Bij de Temple Bar is het Ierse levensgevoel thuis, met bands als The Keltics en The Irish Bastards.

Het Löwenbastion presenteert behalve het alom geliefde Lotto King Karl ook lokale grootheden, zoals de band Terry Hoax, en vele andere muzikale hoogtepunten. Countryster Gunter Gabriel en eersteklas coverbands als Mariuzz en Grönland brengen daarnaast sfeer bij de Maschseequelle.

Nieuw op woensdag: radiozender NDR 1 Niedersachsen neemt de leiding op de Maschsee Bühne over! Met Jamie-Lee (Duitse deelnemer aan de Eurovision Song Contest in Stockholm) heeft deze zender al op de openingsavond een absoluut hoogtepunt aan zich gebonden. In de feestweekends staan opnieuw drie lokale radiozenders, FFN, Antenne Niedersachsen en RADIO 21, aan het roer. Allereerst presenteert FFN de pop-rockband Stanfour (29-7) als muzikale introductie. Antenne Niedersachsen nodigt u in het tweede weekend eerst uit voor een party, en dan voor de opwindende pieremachochelrace Crazy Crossing (7-8). Maar de Maschsee zelf blijft toch de grote ster van het feest en vestigt met spannende events de aandacht op zich: behalve Crazy Crossing worden het Fackelschwimmen en de NKR Duck Fun(d)racing gehouden. En RADIO 21 leidt u met een rockprogramma door het slotweekend.

Hamborger Veermaster

"We verheugen ons op een mooi Maschseefest 2016 met vele gasten en bezoekers uit de regio Hannover en ver daarbuiten. De ontspannen vakantiesfeer, de culinaire en muzikale reis om de wereld en de talrijke attracties rondom de Maschsee zullen het feest opnieuw tot een absolute topper maken," aldus Hans Christian Nolte, directeur van Hannover Veranstaltungs GmbH (HVG), dat het feest organiseert.

Voor iedereen die het Maschseefest wil combineren met een reisje naar Hannover, heeft Hannover Marketing und Tourismus GmbH (HMTG) een passend avonturenpakket en een voordelige groepsspecial samengesteld. Meer informatie vindt u hier.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.maschseefest.de (duits) en www.visit-hannover.com/en/maschseelakefestival (Engels).

Bezoekers kunnen op www.hannover.de/maschseefest/tischreservierung online hun persoonlijke tafel in hun favoriete etablissement reserveren.

Foto's voor redactioneel gebruik vindt u op www.hannover.de/maschseefest/presse

Het Maschseefest is op Facebook te vinden op www.facebook.com/hannovermaschseefest.

Nederlands / Dutch

Hartelijk welkom bij Hannover Tourismus: Evenementen, bezienswaardigheden, kunst en cultuur, economie en wetenschap - alle diensten rondom de toeristische...

читать больше

Последнее обновление: 22 июл. 2016 г.