Vakantiestreek Hannover

Hartelijk welkom Nederland!

Heinkraftwerk Linden / Warme Brüder

Hannover Marketing und Tourismus GmbH (HMTG) maakt in Nederland reclame met insidertips, een blik achter de schermen, stedelijke sfeer, evenementen en natuurbelevenissen.

Hannover Living: een beachclub met 360° panoramazicht over de daken van de oude stad, stadsdeelpleinen met toffe cafés, bars, legendarische clubs, de Nanas in de stad, de ijsbeer in Yukon Bay in de Erlebnis-Zoo Hannover (avonturenzoo) – dit en nog veel meer grootse, kleurrijke taferelen nodigen vanaf mei vooral ook jonge stedentoeristen uit tot een bezoek aan de vakantiestreek Hannover.

In het levendige centrum van de Nedersaksische hoofdstad ontmoet je elkaar bij de historische Kröpcke-klok om te shoppen of ‘unterm Schwanz’ (Onder de staart), het ruiterstandbeeld voor het centrale station. Daar gaat de nieuwe pocketgids ‘Hannover ronduit uniek’ van start. De gids geeft talrijke insidertips voor shoppen, culinaire stadsrondleidingen, cultuur en vrije tijdsaanbiedingen zoals mountainbiken of klimmen. Hierbij wordt gefocust op de hippe stadsdelen: in het kleurrijke, turbulente Linden toveren levenskunstenaars de straten om tot een huiskamer. In de Nordstadt vlak achter de universiteit zorgen vele studenten voor ongestoorde ontspanning. In de oude wijk List zijn dan weer chique boetieks en wijnlokalen te vinden, en tenslotte de Südstadt die scoort met de Maschsee en haar mooie stadsdeelpleinen. Verdere informatie is hier te vinden: www.hannover.de/nl/living

De nieuwe pocketgids ‘Hannover ronduit uniek’ is in het Nederlands verschenen met een oplage van 150 000 exemplaren. Door middel van een directe verspreiding via huishoudens in overwegend ‘jonge’ woongebieden wordt deze van de Duits-Nederlandse grens tot in Utrecht verspreid. Parallel aan deze actie nodigen ongeveer driehonderd grote reclameborden - in de stations Amsterdam, Amersfoort, Deventer en Hengelo, net als in het grensgebied - uit tot een bezoek aan de vakantiestreek Hannover, en dat met kleurrijke en frisse ideeën.

Strandleben

Bovendien is de HMTG door een samenwerking met het Nederlandse infoportaal voor stadsreizen ‘CITYZAPPER.nl’ er in geslaagd om Hannover te positioneren als één van dé top-zomerbestemmingen. Het portaal geeft naast informatie over de bezienswaardigheden en evenementen vooral ook informatie over verstopte plekken, geheime gastronomische tips en speciale plaatsen die u gezien moet hebben. Ieder van de ca. 185 000 mensen die maandelijks een bezoekje brengen aan de website kan met behulp van de vele tips zijn/haar eigen individuele stadsgids samenstellen en downloaden.

“’s Morgens naar de Herrenhäuser Gärten (Tuinen van Herrenhausen), ‘s middags een snack in een Hannoverse koffiebranderij in de Nordstadt, daarna genieten van de zon aan de Ihme, om vervolgens in een straatkeuken het leven in de Limmerstraße gade te slaan. De dag daarop naar de actuele tentoonstelling in het Sprengel-museum, voordat de shoppingtoer begint - dát zijn de hotspots voor jonge stedenreizigers. Persoonlijk, authentiek, onvervalst en ontspannen!”, zegt Hans Christian Nolte, bedrijfsleider van de HMTG.

Via www.hannover.de/bloggers vindt u ondertussen talrijke berichten van nationale en internationale reisbloggers die al eens te gast waren in Hannover en er hun heel persoonlijke indrukken aan over hebben gehouden.

Foto’s voor redactioneel gebruik en verdere persinformatie en -teksten vindt u via www.hannover.de/presse-hmtg.

Alle informatie over een verblijf in Hannover is op te vragen via www.visit-hannover.com.

Son güncelleme: 11 Mar 2019